به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکالاکسپرس، زوال عقل پیشانیگیجگاهی، دومین و رایجترین نوع از زوال عقل بعد از بیماری آلزایمر است. این بیماری، افراد ۴۰ تا ۶۵ ساله را به خود گرفتار میکند و روی لوبهای گیجگاهی و پیشانی مغز بیماران اثر گذاشته و موجب تغییرات رفتاری، اشکال در حرف زدن و نوشتن و فراموشی در افراد مبتلا میشود.
در مغز افراد مبتلا به این نوع زوال عقل، نوعی جهش ژنتیکی جلوی تولید پروتئین پروگلانولین به وسیله سلولهای مغزی را میگیرد. اگرچه این پروتئین هنوز کاملا شناختهشده نیست، نبود آن در مغز منجر به زوال عقل پیشانیگیجگاهی میشود.
محققان دانشگاه کنتاکی با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا و محققان سازمان مولکولی و سلولی بریتانیا، در بررسیهای خود دریافتند، وقتی به سلولهای عصبی این نوع جهش، آنتیبیوتیک آمینوگلیکوزید افزوده میشود، سلولها توجهی به جهش موجود نکرده و شروع به تولید پروتئین پروگلانولین میکنند. در واقع با افزودن مولکول کوچک آنتیبیوتیک به سلولهای مغز بیماران، دستگاه سلولی فریب خورده و شروع به تولید پروتئین پروگلانولین میکند.
محققان دو نوع آنتیبیوتیک آمینوگلیکوزید، به نامهای جنتامایسین و G418 یافتند که میتواند در بهبود جهش ایجاد شده در مغز، موثر باشد و سلولها تولید پروتئین پروگلانولین را از سر بگیرند و مقدار این پروتئین را حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش دهند.
این محققان تاکنون آزمایشهای خود را روی موشهای آزمایشگاهی انجام دادهاند و به نتایج مطلوبی دست یافتهاند. در مرحله بعدی آنها قصد دارند این داروها را روی انسان نیز بررسی کنند.
به گزارش طبنا، هنوز برای بیماریهای زوال عقل، هیچ نوع درمانی وجود ندارد و این محققان امیدوارند بهزودی بتوانند این نوع درمان را در اختیار افراد مبتلا به زوال عقل پیشانیگیجگاهی قرار دهند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما